FAQ

 • Huren

 • Hoe werkt Woning Delers Club?

  Wil je graag met meerdere personen, zoals bijvoorbeeld vrienden, collega’s of studiegenoten, een woning delen? Dan ben je bij de Woning Delers Club aan het juiste adres!

  De woningen die worden getoond op de site of via een e-mail, worden vaak in zijn geheel verhuurd en zijn dus beschikbaar voor een of meerdere personen. Dit betekent dat de verhuurder of makelaar niet op zoek gaat naar individuele huurders, maar naar gehele groepjes.

  De eerste stap is een account aanmaken op de website. Hier vul je jouw woonwensen in, zoals het aantal slaapkamers en de huurprijs. De volgende stap is het aanleveren van de juiste documentatie. Wanneer jullie dossier compleet is, wordt jullie status omgezet naar actieve zoeker. Als actieve zoeker kun je op alle woningen reageren en bezichtigingen inplannen. Omdat alle benodigde documenten al zijn aangeleverd, kunnen we na een bezichtiging snel schakelen.

  De Woning Delers Club is een uniek concept waardoor de kans op woonruimte aanzienlijk hoger wordt. Studenten en werkende delers zonder een vast of solide inkomen dienen wel rekening te houden met bepaalde eisen vanuit de verhuurder. Positioneer jezelf in de schoenen van een verhuurder en realiseer je dat zekerheid een belangrijke factor is. Een garantstelling van ouders kan hierbij zeker helpen. Omdat de Woning Delers Club hoge eisen stelt aan haar leden komt het voorstel wat uiteindelijk naar de eigenaar gaat sterk over. Dit maakt de kans om de woning daadwerkelijk toegezegd te krijgen zo groot mogelijk!

 • Welke documenten moet ik aanleveren voor het huren van een deelwoning?

  Van de zoekers hebben wij een kopie van onderstaande stukken nodig:

  • Geldig legitimatiebewijs
  • Personalia
  • 1 iemand uit de groep een getekende OTD (opdracht tot diensverlening)

  Indien de zoeker werkend is (geen bijbaantjes of stage), dan hebben wij een kopie van onderstaande documenten nodig.
  • Indien de zoeker in loondienst is (parttime of fulltime):
  • 3 recente loonstroken
  • 3 screenshots van bankrekening waar gestorte loon te zien in
  • Getekende werkgeversverklaring

  Indien de zoeker in dienst is van een eigen rechtspersoon (BV, NV, VOF, Stichting etc.) of uitkering dan zijn onderstaande stukken ter beoordeling nodig:
  • Recente jaarstukken van meest recente boekjaar ( het gedeelte waar het jaarlijks verzamelinkomen te zien is)
  • Uittreksel uit het Kamer van Koophandel register
  • of
  • recente IB-aangifte ( het gedeelte waar het jaarlijks verzamelinkomen te zien is)
  • Uittreksel uit het Kamer van Koophandel register

  Indien de zoeker studerend is of nog geen vaste baan heeft, dan is het nodig om te huren met een garantsteller. Van de garantsteller dienen wij dan bovenstaande documenten (met uitzondering van personalia) te ontvangen.

  Gelieve alle documenten overzichtelijk in 1 e-mail sturen naar info@woningdelersclub.nl

  Pas wanneer alle documentatie is aangeleverd, kunnen wij actief op zoek gaan naar geschikte huurwoningen en deze bezichtigen.

 • Wat zijn mijn kansen bij Woning Delers Club?

  Het team van Woning Delers Club is dagelijks hard aan het werk om de website van voldoende en geschikt aanbod te voorzien. Omdat de vraag naar deelwoningen vele malen groter is dan het aanbod, is het een uitdaging actueel aanbod te laten zien. Toch slaagt de Woning Delers Club er in om dagelijks nieuwe advertenties op de website te krijgen, waar je direct op kunt reageren. Omdat wij niet alleen het aanbod tonen maar ook de benodigde bemiddeling doen maken wij uiteindelijk het verschil tussen wel en niet huren. De Woning Delers Club heeft de ervaring en expertise om voor de kandidaten het juiste voorstel uit te brengen. Hierdoor worden de kansen vele malen vergroot.

 • Hoe veel tijd neemt het in beslag om een woning te vinden?

  Dit hangt af van verschillende factoren, zoals je zoekt wensen en hoe actief je met het aanbod omgaat. Woning Delers Club doet er alles aan om voor alle zoek wensen iets te vinden maar sommige zoek wensen kunnen sneller vervuld worden dan andere. Dus hoe breder je zoekt wensen hoe meer aanbod. Daarnaast is het belangrijk om actief om te gaan met het aanbod dat wij doorsturen, door te reageren op de woningen en bezichtigingen in te plannen. Het aanbod wisselt snel, dus hoe eerder wij erbij zijn hoe meer kans we maken.

 • Welke kosten zijn er aan Woning Delers Club verbonden?

  De Woning Delers Club werkt op basis van no-cure no-pay garantie. Daarmee is het aanmaken van een profiel, het gebruik van de website en het bekijken van woningen en bezichtigen volledig gratis. Pas wanneer er door begeleiding van een persoonlijk makelaar van de Woning Delers Club een huurovereenkomst wordt gesloten, en je de sleutels in je zak hebt, ben je ons een vergoeding verschuldigd. Deze vergoeding is omgerekend 1 maand huur exclusief BTW. Zolang wij geen vergoeding verkrijgen of werkzaamheden voor de verhurende partij uitvoeren (eigenaar of beheerder), iets wat bij ons nooit het geval is, zijn wij volkomen gerechtigd om de vergoeding te vragen aan de huurders die wij begeleiden.

  Deze vergoeding is nodig zodat de woning scouts:

  • Alle woningen nauwlettend in de gaten kunnen houden
  • Woningen op de website kunnen plaatsen
  • Strak afspraken en bezichtigingen in kunnen plannen
  • Aanwezig kunnen zijn bij de bezichtigingen
  • Een perfect voorstel met de meeste slagingskans kunnen opstellen
  • Om het huurcontract door te lopen en waar nodig aan te vullen
  • Begeleiding kunnen bieden bij de check-in van de huurwoning
  • Alle moeilijke vraagstukken kunnen uitzoeken en afwikkelen

 • Wat is een waarborgsom?

  In de meeste gevallen vraagt de verhuurder een waarborgsom aan de nieuwe huurder. Het vragen van een waarborgsom is wettelijk toegestaan. Meestal bedraagt de waarborgsom 2 maanden huur. De waarborgsom biedt de eigenaar een zekerheid dat de huurders netjes omgaan met de woning en deze in dezelfde staat achterlaten als dat ze deze gehuurd hebben. Wanneer het huurcontract eindigt en de woning niet beschadigd is, dan zal de verhuurder de waarborgsom netjes terugbetalen.

 • Wat zijn servicekosten en kosten voor nutsvoorzieningen?

  Servicekosten komen bovenop de kale huur. Dit zijn de kosten voor onderhoud van het gebouw waar de woning zich in bevindt. Voorbeelden hiervan zijn gebruik voor de lift, glasbewassing aan de buitenzijde of schoonmaken van de gemeenschappelijke ruimtes.

  Kosten voor nutsvoorzieningen zijn de kosten voor gas, water en elektriciteit. Bij de meeste woningen is de huur exclusief deze kosten, dan moet er dus rekening gehouden worden dat deze kosten maandelijks in rekening gebracht worden. Je kan rekening houden met een gemiddelde richtprijs van €50,- per persoon. De kosten kunnen variëren door het aantal personen waarmee je woont.

 • Wat zijn gemeentelijke belastingen/gebruikslasten?

  De gemeente vraagt aan al haar inwoners een bijdrage om gebruik te maken van de voorzieningen die ze verzorgen. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan het ophalen van je afval en vers water uit de kraan. De gemeente vraagt hiervoor jaarlijks een bijdrage per woning, dit wordt op basis van de huishoudelijke samenstelling bepaald. Per persoon van een huishouden betaal je een deel.

  Als student kun je aanvraag doen bij de gemeente om hiervoor kwijtschelding te krijgen. In sommige gevallen hoef je het dan niet te betalen. Voor meer informatie kun je een kijkje nemen op de website van de gemeente Rotterdam, gemeente Amsterdam of gemeente Den-haag.

 • Garantstelling

 • Wat is een garantsteller?

  Wanneer je nog studeert of nog geen vaste baan hebt, is het bij Woning Delers Club mogelijk om de meeste woningen die wij vinden te huren met een garantsteller. Per groepje kunnen er maximaal twee garantstellers aangewezen worden. Een garantsteller is iemand die garant staat voor de betaling van de gehele woning. Wanneer je de huur niet meer kunt betalen door onvoorziene omstandigheden, of er ontstaat schade aan de woning en je kunt dat niet bekostigen, dan pas komt de garantsteller in beeld. Gelukkig komt dit maar zelden voor.

 • Staan de garantsteller(s) garant voor de gehele groep?

  Dat klopt. In principe staan de garantsteller(s) van een groep garant voor de gehele woning. Aangezien er in de meeste gevallen een maximum van 2 garantsteller(s) wordt vastgesteld door een eigenaar, moet onderling gekeken worden naar een oplossing wanneer men dit niet prettig vindt. Je zou onderling nog garantstelling formulieren of contracten kunnen opstellen, zodat uiteindelijk alle garantstellers garant staan voor zijn eigen huurder.

  Daarnaast betaald elke huurder zijn deel van de 2 maanden waarborgsom die betaald moet worden aan de eigenaar. Voor een garantsteller is dat een soort stok achter de deur. Wanneer een huurder zijn huur niet betaald, dan kan diegene na een maand worden aangesproken. Als diegene dan nog steeds niet betaald, dan is er in principe nog 1 maand waarborgsom over om in die maand een nieuwe huurder te zoeken.

 • Wie mag mijn garantsteller zijn?

  In principe mag iedereen met een vast inkomen garant voor je staan, maar het handigste is om iemand te kiezen die dicht bij jezelf staat. Bijvoorbeeld een familielid/ verzorger, dat heeft ook de voorkeur uiteindelijk van een eigenaar.

 • Mag ik een anonieme garantsteller hebben?

  Aangezien wij gegevens van de garantsteller nodig hebben, is een anonieme garantsteller niet mogelijk. Wanneer de garantsteller wenst dat de zoeker de documenten niet in kan zien, kunnen de stukken direct door de garantsteller naar info@woningdelersclub.nl gestuurd worden. Deze worden in de beveiligde dossiers opgeslagen en komen nooit bij de huurders terecht.

 • Welke documenten hebben wij nodig van de garantsteller?

  Wanneer de garantsteller in loondienst is, hebben wij de volgende documenten nodig:

  • Kopie geldig legitimatiebewijs
  • 3 recente loonstroken
  • 3 screenshots van bankrekening waar gestorte loon te zien in
  • Getekende werkgeversverklaring

  Indien de garantsteller in dienst is van een eigen rechtspersoon (BV, NV, VOF, Stichting etc.), pensionering of uitkering dan zijn onderstaande stukken ter beoordeling nodig:
  • Kopie geldig legitimatiebewijs
  • Recente jaarstukken van meest recente boekjaar ( het gedeelte waar het jaarlijks verzamelinkomen te zien is)
  • Uittreksel uit het Kamer van Koophandel register
  • ;of
  • recente IB-aangifte ( het gedeelte waar het jaarlijks verzamelinkomen te zien is)
  • Uittreksel uit het Kamer van Koophandel register

  Altijd gelieve de documenten in 1 overzichtelijke e-mail sturen naar info@woningdelersclub.nl

 • Waarom zijn deze documenten nodig?

  Wij hebben deze documenten nodig om te beoordelen of de garantsteller aan alle eisen van de eigenaar voldoet, waaronder de inkomenseis. Zo weten we zeker dat de zoeker in aanmerking komt voor alle woningen die wij aanbieden. Alle documenten zorgen er gezamenlijk voor dat we een sterk voorstel kunnen neerleggen bij de eigenaar. De documenten worden toegevoegd aan een beveiligd dossier, en niet gedeeld met derden. Pas wanneer wij alle benodigde documenten hebben ontvangen, kunnen wij de status van de zoeker omzetten naar ‘actieve zoeker’. Meer informatie over het opslaan/gebruik van deze gegevens is te vinden in onze privacy voorwaarden.

 • Website

 • Welke stappen bevat het aanmeldproces?

  De eerste stap is een profiel aanmaken op de website. Dit kan eenvoudig door de aanmeldknop rechts bovenaan de website. Je kunt je aanmelden met je e-mailadres of met Facebook. Nadat je een profiel hebt aangemaakt, vul je je zoek wensen in. De volgende stap is het verzamelen van de juiste documenten. Wanneer de stukken zijn aangeleverd en het dossier compleet is, wordt je status omgezet naar actieve zoeker. Als actieve zoeker kun je op alle woningen reageren en bezichtigingen inplannen.

 • Hoe meld ik me af bij de Woning Delers Club?

  Wanneer je de zoektocht wilt afbreken, kun je gemakkelijk je account verwijderen. Dit doe je door in te loggen op de website en binnen je profiel onderaan de pagina op ‘verwijder profiel’ te drukken. Wanneer jij je profiel via de website verwijderd dan wordt je uit de mailing gehaald, en krijgen wij bericht dat wij je stukken moeten verwijderen wanneer je deze hebt opgestuurd. Dat is wel zo fijn.

 • Hoe kan ik op een woning reageren?

  Als actieve zoeker kun je een bezichtiging inplannen door bij de desbetreffende woning op de knop ‘plan bezichtiging’ te klikken. Wij nemen dan contact met je op wanneer wij welkom zijn om de woning te bezichtigen. Voor de woningen die wij via de mail versturen en waar je via de site geen afspraak voor kan inplannen, daar kun je een bezichtiging voor inplannen door te reageren op die mail.

 • Ik ontvang geen aanbod dat past binnen mijn zoekprofiel, wat moet ik doen?

  Door in te loggen op de site kun je op je profielpagina makkelijk je zoekt wensen aanpassen. Lukt dit niet, neem dan contact op met Woning Delers Club via de mail of telefoon.

 • Dienstverlening

 • Hoe werkt Woning Delers Club?

  Wil je graag met meerdere personen, zoals bijvoorbeeld vrienden, collega’s of studiegenoten, een woning delen? Dan ben je bij de Woning Delers Club aan het juiste adres!

  De woningen die worden getoond op de site of via een e-mail, worden vaak in zijn geheel verhuurd en zijn dus beschikbaar voor een of meerdere personen. Dit betekent dat de verhuurder of makelaar niet op zoek gaat naar individuele huurders, maar naar gehele groepjes.

  De eerste stap is een account aanmaken op de website. Hier vul je jouw woonwensen in, zoals het aantal slaapkamers en de huurprijs. De volgende stap is het aanleveren van de juiste documentatie. Wanneer jullie dossier compleet is, wordt jullie status omgezet naar actieve zoeker. Als actieve zoeker kun je op alle woningen reageren en bezichtigingen inplannen. Omdat alle benodigde documenten al zijn aangeleverd, kunnen we na een bezichtiging snel schakelen.

  De Woning Delers Club is een uniek concept waardoor de kans op woonruimte aanzienlijk hoger wordt. Studenten en werkende delers zonder een vast of solide inkomen dienen wel rekening te houden met bepaalde eisen vanuit de verhuurder. Positioneer jezelf in de schoenen van een verhuurder en realiseer je dat zekerheid een belangrijke factor is. Een garantstelling van ouders kan hierbij zeker helpen. Omdat de Woning Delers Club hoge eisen stelt aan haar leden komt het voorstel wat uiteindelijk naar de eigenaar gaat sterk over. Dit maakt de kans om de woning daadwerkelijk toegezegd te krijgen zo groot mogelijk!

 • Welke kosten zijn er aan Woning Delers Club verbonden?

  De Woning Delers Club werkt op basis van no-cure no-pay garantie. Daarmee is het aanmaken van een profiel, het gebruik van de website en het bekijken van woningen en bezichtigen volledig gratis. Pas wanneer er door begeleiding van een persoonlijk makelaar van de Woning Delers Club een huurovereenkomst wordt gesloten, en je de sleutels in je zak hebt, ben je ons een vergoeding verschuldigd. Deze vergoeding is omgerekend 1 maand huur exclusief BTW. Zolang wij geen vergoeding verkrijgen of werkzaamheden voor de verhurende partij uitvoeren (eigenaar of beheerder), iets wat bij ons nooit het geval is, zijn wij volkomen gerechtigd om de vergoeding te vragen aan de huurders die wij begeleiden.

  Deze vergoeding is nodig zodat de woning scouts:

  • Alle woningen nauwlettend in de gaten kunnen houden
  • Woningen op de website kunnen plaatsen
  • Strak afspraken en bezichtigingen in kunnen plannen
  • Aanwezig kunnen zijn bij de bezichtigingen
  • Een perfect voorstel met de meeste slagingskans kunnen opstellen
  • Om het huurcontract door te lopen en waar nodig aan te vullen
  • Begeleiding kunnen bieden bij de check-in van de huurwoning
  • Alle moeilijke vraagstukken kunnen uitzoeken en afwikkelen

 • Mag Woning Delers Club een vergoeding aan de huurders vragen voor de zoektocht?

  Ja zeker. Woning delers club zal nooit taken uitvoeren voor een eigenaar of beheerder van een woning. Wij doen nauw de bemiddeling hierin en werken altijd uit naam van de huurders, jullie dus. Wij verrichten allerlei taken om te zorgen dat jullie een mooie woning kunnen huren en werken altijd uit belang van jullie. Daarin hebben wij altijd 1 standaard en transparant tarief van 1 maand huur excl. Btw. Welke wij pas factureren wanneer wij hebben gezorgd voor een getekend huurcontract en de sleutels. Dus geen maandelijkse kosten op voorhand.

  Omdat wij nooit optreden voor een eigenaar of beheerder kunnen wij nooit ‘’twee heren dienen’’. Dit is namelijk niet geoorloofd in deze branche. Wij zijn een transparante makelaardij die alleen bij woningen van betrouwbare eigenaren/ beheerders gaat bezichtigen. Wij hebben als visie om op de lange termijn een platform te bouwen waaruit we meer voor elkaar kunnen krijgen om het woning deel concept landelijk te maken. Daarmee dus meer woningzoekende kunnen helpen aan een mooie woonruimte.

 • Overige

 • Bemiddeld de Woningdelers Club in woonruimte?

  De Woning Delers Club verhuurt de appartementen niet zelf, wij doen nauw de bemiddeling hierin. Door deze bemiddeling, vergroten wij de kansen op het verkrijgen van woonruimte. Doordat wij er bovenop zitten en weten wat er gevraagd wordt vanuit de kant van de verhuurder, versterken wij de aanmeldprocedure voor woningen. De Woning Delers Club brengt hiermee de markt van vraag en aanbod samen.

 • Zijn de woningen op Woning Delers Club betrouwbaar?

  De Woning Delers Club is een uniek woonplatform in Nederland en elke advertentie is voorzien van 1 of meerdere foto’s, bijzonderheden en een toelichting. Dit toont een zo duidelijk en transparant mogelijk aanbod. De woningen die dagelijks worden geplaatst komen van verschillende mediums, zoals makelaars, vastgoed partijen, ons eigen netwerk van particulieren, websites en social media.

  De Woning Delers Club scouts doen elke dag hun uiterste best om de beschikbare woningen op de website te tonen, en om zo snel mogelijk bezichtigingen in te plannen bij de desbetreffende eigenaar/makelaar. Er is dus direct contact met deze partijen, en vaak hebben we meerdere woningen van dezelfde eigenaren/makelaars op de website staan. Wij zorgen alleen voor aanbod van betrouwbare partijen, en proberen ten alle tijden de meest recente informatie op de website te tonen.

 • Ik weet nog niet met wie ik wil samenwonen?

  Het is belangrijk om een groepje te hebben waarmee je wilt samenwonen. De Woning Delers Club helpt bijna nooit individuelen aan een kamer maar voornamelijk complete groepjes. Zorg dat je daarom van tevoren al weet met wie je zou willen samenwonen. Het is mogelijk om een flexibele groepssamenstelling te hebben. Zo kun je bijvoorbeeld met 2,3 of 4 personen zoeken, afhankelijk van wat voor soort woning beschikbaar komt.

  Wat wij in dit geval adviseren is om op zoveel mogelijk manieren vrienden, collega’s of studiegenoten bekend te maken dat je op zoek bent naar huisgenoten. Vaak merk je dan al snel dat er meer mensen op zoek zijn naar een woning. Daarnaast is een bericht op Facebook waarin je vermeld dat je op zoek bent naar huisgenoten voor een deelwoning ook een goede manier. Laat dit bericht delen door je vrienden, vaak komen daar (al dan niet via via) reacties uit.

  Wanneer je toch liever zelf een huis huurt en daarna pas huisgenoten wilt zoeken is dit ook een mogelijkheid. Wanneer we jou documenten hebben ontvangen, kunnen wij beoordelen of dit voldoende is om alleen de zoektocht te starten.

Close

Zoek je een woning in Amsterdam, Haarlem of Rotterdam?

Vul je wensen in en laat ons het werk doen!

TWIJFEL NIET EN REGISTREER NU!

Neem contact op: