Op jezelf wonen? Wat komt er allemaal bij kijken?

Wat erbij komt kijken als je op jezelf gaat wonen, heb jij aan alles gedacht? Woningdelersclub Amsterdam biedt mogelijkheden!

De visie van Woningdelersclub Amsterdam is helder: Wij zorgen ervoor dat huurders samen een woning kunnen huren. Ons motto is niet voor niets “samen staan we sterk”. Het gezamenlijk huren van een woning biedt een hoop perspectieven voor de huurders. 

Er komt een hoop bij kijken als je op jezelf gaat wonen, niet alleen komen er een hoop kosten op je af, maar ook praktische zaken. Als je hiervan een lijstje maakt, dan merk je dat dit lijstje langer is dan je denkt! Er moeten allemaal dingen geregeld worden (en kosten gemaakt) die je thuis als vanzelfsprekend hebt ervaren. Als je ingeschreven staat bij Woningdelersclub Amsterdam zul je ervaren dat dit lijstje direct aanmerkelijk korter wordt!

Het gezamenlijk huren van een woning gaat je niet alleen kosten besparen, maar ook tijd opleveren. Tijd voor studie en andere bezigheden buiten je opleiding. 

Laten we beginnen met je woonruimte:

Als je mag kiezen wat je zou willen huren in Amsterdam, ergens op de derde etage boven een kroeg of in de vrije sector, wat kies je dan? Natuurlijk, dit is een makkelijke keuze, de vrije sector heeft de voorkeur. De vrije sectorwoningen zijn doorgaans ruime eengezinswoningen en/of appartementen van goede kwaliteit met een ruim woonoppervlak. Dit is voor een student meteen een drempel, er zitten wel (inkomens-) eisen aan het huren in deze vrije sector.

Eisen bij het huren in de vrije sector.

Zo wordt er gekeken naar je inkomen, voor het huren van een woning in de vrije sector is een behoorlijk gegarandeerd inkomen vereist (en/of een behoorlijk eigen vermogen) zodat de eigenaar ervan verzekerd is dat jij de netto huur kan betalen. Deze netto huur is de huur zonder servicekosten. Kosten voor gas en licht komen er wel nog even bij. Verder mag je geen kredietregistratie hebben. Als je student bent moet je ingeschreven staan bij een hogeschool of universiteit en in bezit zijn van een DUO waaruit blijkt dat je recht hebt op studiefinanciering. Wil je exact weten wat de eisen zijn aan het huren in de vrije sector? Wij kunnen het je persoonlijk uitleggen. Neem hiervoor contact op door middel van ons contactformulier in te vullen.

Voldoe je aan deze eisen? Helaas moeten veel studenten deze vraag negatief beantwoorden maar als je samen met andere studenten bent lukt dit wellicht wel.

Daarom is ingeschreven staan bij Woningdelersclub Amsterdam een goede oplossing. 

En dat is niet alles:

Er zijn nog meerdere goede redenen waarom inschrijving bij Woningdelersclub Amsterdam voordelig is voor de student. Hierbij al maar liefst 10 voordelen (en er zijn er meer):

 

  • Je wint reistijd, je bent niet meer de tijd (en wellicht kosten) kwijt van het heen en weer reizen van je woonplaats naar Amsterdam. Daarbij is een gedeelde huisfiets nog een praktisch idee.
  • Je kunt gezamenlijk huurtoeslag aanvragen.
  • De verzekeringen voor de woning, bij elkaar tikt dat best aan. Als je een woning deelt kan je deze kosten ook delen. 
  • Wassen en drogen, je kunt een wasmachine en een droger gezamenlijk gebruiken. Dit scheelt een hoop tijd om naar een wasserette te gaan en kosten voor de aanschaf van deze apparaten.
  • Het gebruik van de keuken en keukenapparatuur. Ook deze kan je gezamenlijk gebruiken (inclusief de vaatwasser!).  
  • De boodschappen doen. Heb jij altijd tijd en zin om boodschappen te doen? Dit kan op toerbeurt gebeuren. Zo heb je meer tijd over voor andere dingen.
  • Eten en drinken, ga je iedere dag uit eten of wordt de magnetron je beste vriend? Niet verstandig natuurlijk. Als je op toerbeurt gaat koken is dat wel zo gezellig, lekker en gezond.
  • De internet- en televisie aansluiting (en de kosten daarvan) kunnen gedeeld worden, maar heb je wel gedacht aan de aansluitkosten van gas, licht en water? Deze kunnen ook gedeeld worden.  
  • Wellicht kunnen andere studenten je helpen bij je studie of kan jij anderen helpen. De hulplijnen zijn in huis.
  • Last but not least, de gezelligheid (een niet onbelangrijke factor)

Het is erg verstandig om een goed overzicht te maken van alle vaste lasten en kosten die je maakt. Je zult ervaren dat jouw kosten snel minder worden als je een woning deelt. Als je hier tegenover je inkomsten zet, weet je wat je over houdt voor het stappen, feestjes, uit eten, etc. Dat laatste zul je van je ouders wel geleerd hebben. Wat je ook geleerd zult hebben is dat deze cijfers niet liegen, je kunt een euro slechts 1 keer uitgeven, waarom niet besparen op je kosten?  

Kom je geld te kort of heb je een aantal dagen in de maand over? Ook hierbij kan Woningdelersclub Amsterdam je helpen!

Door onze gunstige vestigingsplaats in het centrum van Amsterdam en onze grote netwerk in deze markt, hebben we veel connecties met bedrijven in de omgeving, die mensen zoeken voor een leuke bijbaan.

Wil je meer weten over de mogelijkheden van Woningdelersclub Amsterdam?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Woningdelersclub Amsterdam, het juiste adres voor huurders en verhuurders.


Zoek je een woning in Amsterdam?

Vul je wensen in en laat ons het werk doen!

TWIJFEL NIET EN REGISTREER NU!

Neem contact op: