Pas goed op voor oplichters!

Ben je op zoek naar een huur woning in Amsterdam pas dan goed op voor oplichters!

 

Too good to be true.

Je hebt het vast wel eens voorbij zien komen op Facebook of op een huizenwebsite, een advertentie waarin een 2-kamer woning centraal gelegen in de Pijp wordt aangeboden voor een totaal prijs van 750,- Euro per maand. Zou dit een geweldig buitenkansje kunnen zijn? NEE natuurlijk niet, geen enkele  verhuurder zet zijn woning op de markt voor een bedrag wat ongeveer 50% onder het gemiddelde ligt. Alleen woningcorporaties zoals de Key en Ymere kunnen woningen aanbieden die in deze prijscategorie vallen. Particuliere verhuurders vragen al snel 750,- Euro per persoon. Kortom laat je niet verlijden door te mooie advertenties!

 

Maak maar even over.

Maak nooit op goed vertrouwen geld over voordat je een geldig contract hebt getekend. Ook al is er regelmatig contact geweest, dit wil nog lang niet zeggen dat de verhuurder betrouwbaar is. Iedereen kan van achter de computer vragen beantwoorden en foto’s toesturen. Zodra er tijdens een bezichtiging niemand aanwezig kan zijn omdat hij of zij toevallig in het buitenland zit, dan moet er een belletje gaan rinkelen. Ook wanneer er gevraagd wordt geld te sturen via betalingsmaatschappijen zoals Western Union of Moneygram is er altijd sprake van oplichting. Wees alert en laat je dus niet verlijden geld over te maken! 

 

De ‘’eigenaar’’ heeft wel veel woningen te huur staan op internet of social media.

De meeste oplichters proberen zo veel mogelijk potentiële slachtoffers te vinden, vandaar dat ze vaak op meerdere sites of Facebookpagina’s hun slag proberen te slaan. Een simpele manier om te screenen of een verhuurder betrouwbaar is, is om zijn of haar naam in te toetsen op Google. Komen er onwijs veel zoekresultaten naar boven waarin de verhuurder ook andere woningen te huur aanbiedt dan gaat het vaak om een oplichter.

 

Kortom: Let goed op, betaal niks voordat je een geldig contract hebt ondertekend en zorg dat je weet wie de eigenaar is. Op www.woningdelersclub.nl zijn de woningen enkel en alleen afkomstig van betrouwbare verhuurders die gescreend zijn. Daarom weet je zeker dat je geen oplichterij tegen komt, Klik nu hier en maak direct een account aan!

 


Zoek je een woning in Amsterdam?

Vul je wensen in en laat ons het werk doen!

TWIJFEL NIET EN REGISTREER NU!

Neem contact op: